Ginore

Patronen van Gínore 

East meets west in deze collectie van Gínore. Als je goed kijkt zie je een combinatie van Oosterse tapijten en Europese stoffenhuizen in deze patchwork vloerkleden. De organische en geometrische patronen passen in elk interieur. De subtiele vintage look is geïnspireerd door dessins die tot 200 jaar oud zijn.  

 

Kwaliteit van Gínore 

 

Materiaal 

De vloerkleden in de collecties van Gínore bestaan uit een acryl chenille weefsel. De moderne acryl vezel heeft de hoogste kleurechtheid. Dit betekent dat het vloerkleed haar kleurintensiteit behoudt. Het is duurzaam als materiaal en ideaal schoon te houden. Door de toegevoegdekunstvezel binddraad is het vloerkleed extra sterk. De chenille bewerking van het garen zorgt voor een fijn gevoel aan de voeten en laat de kleuren leven. 

Techniek 

De vloerkleden zijn jacquard geweven en handfinished in Belgïe. Deze weeftechniek maakt het mogelijk om complexe patronen en kleurpaletten te creëren. Het eindresultaat is een flatweave. Dit betekent dat het kleed een lage pool heeft, waardoor stofzuigen eenvoudig is. Mensen met allergieën zijn een stuk minder gevoelig voor dit type. 

 Finish 

Na de weving wordt de stof geappreteerd. Dit is een finish om de stof een zachte glans te geven en nog zachter aan te doen voelen. De randen van het kleed worden extra verstevigd en daarna omgeplooid. Zo hoort een vloerkleed te zijn. Er wordt een échte antislip laag toegevoegd, zodat het vloerkleed onveranderlijk goed blijft liggen op iedere vloer. Het geeft daarnaast een extra dempend gevoel aan de voeten. Tot slot worden alle kleden voorzien van label en handgenummerd 

Ginore vloerkleden zijn in de volgende afmetingen verkrijgbaar:

70 x 140 cm

70 x 300 cm

140 x 200 cm

170 x 240 cm

210 x 210 cm

210 x 250 cm

200 x 280 cm

210 x300 cm

240 x 240 cm

240 x 300 cm

240 x 340 cm

280 x 380 cm